miercuri, 28 februarie 2018

Ida Magntorn -"Style by City"

O carte de design interior care mie mi-a plăcut foarte mult deoarece e  deosebit de practică pentru cei preocupți de alte pasiuni în viață, dar cărora le-ar plăcea să-şi decoreze singuri casa într-un stil interesant.
Ida Magntorn propune soluții concrete cu elemente şi paletă de culori pe care să le foloseşti dacă vrei să dai casei tale un aer dintr-un loc special (parizian, nordic, londonez, californian, newyorkez).
Bineînțeles că s-ar găsi mereu snobi care să strâmbe din nas că ce chestie stereotipă să pui o cadă în mijlocul dormitorului ca să-i dai un aer londonez. Dacă eşti genul de persoană care le ştie mai bine pe toate, atunci cartea aceasta nu este pentru tine. Dacă eşti genul de persoană care caută ponturi concrete de decorat o cameră, atunci aceasta este lectura potrivită pentru tine. Evident, autoarea face unele generalizări, dar aici mi se pare un act de luciditate estetică necesar în selecția elementelor considerate reprezentative pentru un anumit spațiu.
Pe lângă sfaturile practice, cartea conține o sumedenie de fotografii ca să-ți poți face o idee despre cum arată punerea lor în practică. In plus, la fiecare capitol (destinat câte unui oraş) Ida Magntorn adaugă liste relevante cu melodii, cărți şi filme pe care le poți folosi pentru a intra în atmosfera locului.

Ca să vă faceți o idee, acesta este playlist-ul ca să intrați în atmosfera New York-ului:
Rufus Wainwright -"Cigarettes and Chocolate Milk"
Suzanne Vega -"Tom's Dinner"
LCD Sound-system -"New York, I Love You, but You're Bringing Me Down"
Lou Reed -"Walk on the Wild Side"
The Velvet Underground -"Sunday Morning"
Simon and Garfunkel -"The 59th Street Bridge Song"
Frank Sinatra -"New York, New York"
Bob Dylan -"Don't Think Twice, It's All Right"
Lenny Kravitz -"Sitting on Top of the World"
Leonard Cohen -"First We Take Manhattan"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu